Наше підприємство освоїло виробництво тарілчастих фетрових кругів

Фетрові круги на тарілці – різновид абразивного інструменту. Як і більшість фетрових кругів, вони використовуються для фінішного полірування готових виробів. Можуть застосовуватися як самостійно, так і з використанням спеціальної полірувальної пасти. Особливістю даного круга є виконання його на стеклопластиковій тарілці, що часто зустрічається на таких виробах як КЛТ. Робочою поверхнею тарілчастого фетрового круга є площина. На відміну від круга на липучці, даному виробу не потрібна підкладка, а тарілка гарантує більшу кількість циклів зняття-встановлення. Такий круг витримує більше зусилля на притиск.

Робочий діаметр круга становить 125мм, товщина 10мм або 20мм, посадковий розмір 22.23мм, щільність фетру 0.5г/мм3. Максимально-рекомендована швидкість приблизно 10м/с обумовлена ​​зльотом пасти з поверхні круга. Максимальна швидкість обертання становить 3000об/хв.

В якості абразивного матеріалу ми використовуємо найкращий фетр з австралійської вовни, який гарантовано має високу щільність і високу чистоту очищення від домішок. Сам фетр може розміщуватися на тарілці смужками з перекриттям по типу КЛТ або цільним кругом. На нашу думку, круги, виконані смужками, менш зручні в роботі, хоча і гарантують більше знімання матеріалу. Вони менш стабільні якщо необхідно отримати дзеркальну поверхню, мають складну структуру, і відповідно, менш надійні. Але, з точки зору витрачання матеріалу, такі круги більш економічні, тому що виробляються з відходів виробництва. Більш докладно про фетрові круги ви можете прочитати в присвяченій їм статті.

Войлочные круги на тарелке - разновидность абразивного инструмента. Как и большинство войлочных кругов, они служат для финишной полировки готовых изделий. Могут применяться как самостоятельно, так и с использованием специальной полировальной пасты. Особенностью данного круга является выполнение его на стеклопластиковой тарелке, часто встречаемой на таких изделиях как КЛТ. Рабочей поверхностью тарельчатого войлочного круга является плоскость. В отличие от круга на липучке, данному изделию не требуется подложка, а тарелка гарантирует большее колличество циклов снятие-установка. Такой круг выдерживает большее усилие на прижим.

Рабочий диаметр круга составляет 125мм, толщина 10мм или 20мм, посадочный размер 22.23мм, плотность войлока 0.5г/мм3. Максимально-рекомендуемая скорость порядка 10м/с обусловлена слетом пасты с поверхности круга. Максимальная скорость вращения составляет 3000об/мин.

В качестве абразивного материала мы используем лучший войлок из австралийской шерсти, который гарантировано имеет высокую плотность и высокую чистоту очистки от различных примесей. Сам войлок может размещаться на тарелке полосками с перекрытием по типу КЛТ или цельным кругом. По нашему мнению, круги, выполненные полосками, менее удобны в работе, хотя и гарантируют больший съем материала. Они менее стабильны если необходимо получить зеркальную поверхность, имеют сложную структуру, соответственно, менее надежны. Но с точки расходования материала они более экономичны т.к. производятся из отходов производства. Более подробно о войлочных кругах вы можете прочитать в посвященной им статье.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.